Україна і Росія підпишуть "ядерний" контракт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Росія підпишуть "ядерний" контракт

Енергетика
1927
Росія і Україна найближчим часом підпишуть контракт на 2018 рік щодо поставок уранової сировини з України в Росію.
Про це повідомив генеральний директор російського АТ “Міжнародний центр зі збагачення урану” (МЦЗУ) Гліб Єфремов, пише Сегодня.
Україна збагачує свій урановий концентрат на потужностях МЦЗУ, учасником якого є. Щорічно країна в рамках проекту поставляє близько 80 тонн уранового концентрату. Збагачений уран використовується для виготовлення тепловидільних збірок (твелів) і поставок ядерного палива в країни-акціонери.
“Зараз буде контракт на 2018 рік. Його і підписання, і виконання відбудеться найближчим часом. Ми включили обсяг, який передбачений для поставки в Україну в поточну виробничу програму. Зараз ми чекаємо від України його підписання, з нашого боку підписаний контракт на поточний рік вже направлений українській стороні”, – заявив Єфремов.
Фізична поставка уранової сировини очікується в III-IV кварталах 2018 року, додав Єфремов. За його словами, Україна дотримується графіка платежів, “робота йде в штатному режимі, графіки платежів України за паливо відповідають запланованим контрактним зобов’язанням”.

Довідка Finance.ua:

  • Оператором чотирьох діючих АЕС України є держпідприємство НАЕК “Енергоатом”.
  • Частка закупівель Україною ядерного палива в січні-березні-2018 року у ТВЕЛ в грошовому еквіваленті склала 70,5%, у шведської “дочки” Westinghouse – 29,5%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас