IFC готова розширювати свою присутність в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IFC готова розширювати свою присутність в Україні

Казна та Політика
345
Відбулася зустріч прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з представниками Міжнародної фінансової корпорації IFC (МФК), яка входить до групи Світового банку.
Повідомляється, що IFC розраховує на посилення співпраці з Україною, насамперед у приватному секторі і агросфері, яка зараз формує 80% проектного портфеля організації.
Глава уряду нагадав, що кілька днів тому мав конструктивну зустріч з директорами Світового банку, в ході якої була сформована «дорожня карта» відносин, в тому числі щодо конкретних проектів підтримки реформ і окремих галузей. У цьому контексті, як зазначив прем’єр, консультативна участь IFC, наприклад, в адмініструванні Фонду енергоефективності та допомога в управлінні державним «Укргазбанком», – це крок в напрямку продовження багаторічної і успішної роботи.
Головний операційний директор корпорації Стефані фон Фрідебург зазначила, що IFC готова розширювати свою присутність в Україні.
«Ми дуже зацікавлені в розвитку проектів приватного сектора. Розраховуємо на співпрацю в сфері відновлюваної енергетики та в агросекторі. Ця надзвичайна потенційна сфера», – сказала вона.
Гройсман поінформував співрозмовників про останні інновації уряду в агросекторі, перш за все, щодо підтримки малого фермерства. Сторони домовилися, що розвиток саме цього сегменту агровиробників буде корисним для всіх.
«Також у нас є великий потенціал співпраці в промисловості, перш за все в контексті її технологічного оновлення», – сказав Гройсман і закликав фахівців IFC приєднатися до процесу модернізації української економіки і промисловості.

Довідка Finance.ua:

  • Поточний портфель проектів МФК в Україні становить 695 млн доларів США.
  • З 2004 р. МФК інвестувала в Україну $3,2 млрд – через 86 проектів.
  • Торік обсяг інвестицій від МФК склав $187 млн.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас