У Мінфіні пояснили, як зупинити контрабанду в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні пояснили, як зупинити контрабанду в Україні

Казна та Політика
995
Ухвалення Верховною Радою закону про електронну акцизну марку дозволить зупинити незаконну поставку в Україну підакцизних товарів. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, пише Сегодня.
За його словами, в парламенті є розроблений міністерством і схвалений урядом законопроект про електронну акцизну марку, впровадження якої дозволить контролювати процес від виробництва продукції до продажу в роздрібній мережі.
“Цей законопроект потрібно прийняти. Без цього системний контроль і виявлення зловживань неможливі. Тому прохання, перш за все, до профільного комітету податкового, розглянути. Не відкладати це питання, винести це в зал, і тоді спільними зусиллями ми подолаємо це явище, і гроші будуть сплачуватися до державного бюджету”, – підкреслив Данилюк.
Як повідомлялося, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у травні 2017 року доручив Міністерству фінансів прискорити підготовку законопроекту про електронну акцизну марку, що дозволить припинити поширення контрафактної продукції.
Раніше в ДФС планували, що автоматизована система контролю за обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів “Електронна акцизна марка” запрацює в Україні в 2017 році, але цього не сталося.
Нагадаємо, раніше в Україні придумали додатковий акциз на сигарети. Міністерство фінансів України пропонує ввести додатковий коефіцієнт 1,4 від мінімального акцизу для тютюнових виробів у разі реалізації їх за ціною нижче 1,65 від мінімального акцизу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас