Створено найменший електронний ніс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено найменший електронний ніс

Технології&Авто
285
Вчені з швейцарської вищої технічної школи Цюріха розробили найменший і найдешевший в світі електронний “ніс” для пошукових і рятувальних операцій.
В першу чергу цей девайс був спроектований для того, щоб відшукувати людей під завалами після землетрусів і сходу лавин. Девайс, який так можна і називати «Ніс», має кілька сенсорів. Кожен сенсор вловлює певну хімічну субстанцію, потім міні-комп’ютер аналізує весь комплекс зафіксованих субстанцій і визначає, належать вони людині чи ні. Відбувається збір даних і їх аналіз дуже швидко, що дозволяє швидко знайти людину під завалами.
Деякі з сенсорів, якими забезпечений електронний “ніс”, можуть уловлювати вуглекислий газ, що видихається людиною, а також водяну пару. Інші сенсори вловлюють інші хімічні компоненти, що в цілому дає реальну картину, що чи хто може бути під завалами і потребувати допомоги. Очікується, що девайс буде доступний у продажу на комерційній основі. Це означає, що будь-який бажаючий, а не тільки спеціальні рятувальні організації, зможуть його придбати. За словами творців девайса, він буде таким же чутливим, як і ніс навченого пса.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас