Литва введе квоти для заробітчан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва введе квоти для заробітчан

Казна та Політика
429
Литовський уряд вирішив встановити квоти для іноземних працівників на деякі професії в зв’язку інтенсивним зростанням імміграції з України, заявив віце-канцлер Дейвідас Матульоніс.
“Може початися процес витіснення з ринку праці наших громадян, оскільки це більш дешева робоча сила”, – заявив Матульоніс агентству BNS після засідання уряду в середу.
За його словами, зараз це питання найбільш актуальне через зростання кількості українських водіїв і будівельників.
Квоти не діятимуть стосовно фахівцві з високою кваліфікацією. За встановлення квот буде відповідати міністерство соціального захисту і праці, також планується залучити експертів з Центру науково-дослідного моніторингу та аналізу.
Конкретні пропозиції будуть висунуті до жовтня цього року.
Також уряд вирішив посилити порядок відрядження громадян третіх країн в Литву – передбачається повернутися до системи дозволів на роботу.
При цьому кабінет міністрів Литви вирішив полегшити приїзд для громадян США, Японії, Південної Кореї, Канади, Австралії, Нової Зеландії – до них будуть застосовуватися вимоги, подібні до тих, що висуваються до громадян Євросоюзу.
За словами Матульоніса, уряд має намір скласти список затверджених “білих компаній” для видачі як національних багаторазових віз, так і посвідок на проживання, планується відмовитися від деяких надлишкових вимог щодо надання документів.
В цілому за перші чотири місяці 2018 року в Литву прибули понад 12 тис. іммігрантів. У порівнянні з попередніми роками цей показник зріс удвічі. У Департаменті міграції агентству BNS повідомили, що торік робочі візи або посвідки на проживання на підставі роботи були надані майже 34,5 тис. іноземців, з них близько 20 тис. – громадяни України.
За матеріалами:
Страна.UA.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас