США ввели санкції проти глави Центробанку Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США ввели санкції проти глави Центробанку Ірану

Світ
196
Мінфін США ввів санкції стосовно голови Центробанку Ірану Валіолли Сеїфа, повідомляється на сайті відомства.
Глава Мінфіну США Стівен Мнучін звинуватив Сеїфа в наданні фінансової допомоги Хезболлі, визнаної США терористичною організацією.
“Високопоставлений банківський чиновник Ірану сприяв… фінансуванню терористичних груп, таких як Хезболла… США припинять все більш безсоромне зловживання Іраном можливостями міжнародної фінансової системи”, – цитує Мнучіна Bloomberg.
8 травня президент США Дональд Трамп заявив про вихід з угоди щодо ядерної програми Ірану та анонсував нові санкції проти іранського режиму. Також Вашингтон незадоволений підтримкою Тегераном таких організацій, як Хезболла.
Історична угода щодо іранської ядерної програми від 2015 року передбачає зняття частини санкцій з Ірану в обмін на обмеження його можливостей зы збагачення та зберігання ядерних матеріалів. Трамп називав угоду несправедливою та сумнівався, що вона обмежить ядерні амбіції Тегерану.
Проти виходу з угоди виступили провідні країни ЄС та Росія.
Додамо, що Трамп має намір моментально запроваджувати санкції проти будь-яких зарубіжних компаній, які будуть вести бізнес з Іраном.
Для фірм, які вже працюють в Ірані, передбачено строк від 3 до 6 місяців для припинення бізнесу, в іншому разі їм буде закрито доступ на ринок США.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас