Apple інвестує в «зелений» видобуток алюмінію для своєї продукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple інвестує в «зелений» видобуток алюмінію для своєї продукції

Фондовий ринок
407
Apple інвестує $10 млн в розробку технології виробництва алюмінію без прямих викидів парникових газів, характерних для сучасних способів плавки цього металу. Про це пише Engadget.
Компанія почне працювати над розробкою нового типу плавки легкого металу разом з урядом Канади, а також видобувними гігантами Alcoa і Rio Tinto – вони працюють над цим проектом в рамках компанії Elysis, обсяг інвестицій в яку складе майже $150 млн. «Ми дуже раді, що стали частиною цього амбітного проекту, за допомогою якого, хотілося б, хоч трохи знизиться рівень викидів парникових газів при виробництві нашої продукції», – заявив глава Apple Тім Кук. Планується, що Elysis запровадить новий спосіб обробки алюмінію до 2024 року.
На сьогоднішній день алюміній виробляється практично тим же способом, яким його обробляли ще в кінці 19 століття. Плавильні печі спалюють вуглецевий матеріал для видалення кисню з оксиду алюмінію – цей процес виробляє величезну кількість вуглекислого газу, який потрапляє в атмосферу. Apple при виробництві практично всіх своїх пристроїв використовує алюміній.
На початку квітня Apple і Google заявили, що повністю перевели свої сервери, виробництва і кампуси на використання чистої енергії. У заяві Apple йшлося, що її керівництво розуміє, що не всі виробничі потужності партнерів можуть миттєво перебудуватися, але компанія наполягає, щоб її продукція хоча б частково виготовлялася на відновлюваній енергії.
Ще один напрямок розвитку Apple в бік зниження екологічної шкоди, якої завдає її діяльність, стало збільшення виробництва нових пристроїв з вторинної сировини. В майбутньому Apple може перейти на виробництво техніки з перероблених матеріалів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас