ЄЦБ попередив про загрозу для світової економіки (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ попередив про загрозу для світової економіки (інфографіка)

Світ
1531
Світова торгівля може понести величезні втрати в разі подальшого погіршення торговельних відносин між Китаєм і США. Про це свідчать оцінки Європейського центрального банку.
У доповіді ЄЦБ йдеться про те, що у разі істотної ескалації торгової напруженості поточне відновлення світової торгівлі та активності світової економіки може бути зірване. Експерти вивчили кілька можливих сценаріїв і дійшли висновку, що серйозне збільшення протекціонізму вкрай негативно вплине на глобальну торгівлю та виробництво.
Наприклад, США можуть істотно збільшити мита на імпортні товари торговельних партнерів, при цьому останні можуть вжити заходів у відповідь, після чого кінцевий результат для світової економіки буде явно негативним. В ЄЦБ підкреслюють, що в подібній ситуації негативний ефект може проявитися особливо серйозно в США.
ЄЦБ попередив про загрозу для світової економіки (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • Президент США Дональд Трамп 8 березня підписав розпорядження про введення 25-відсоткового мита на ввезення сталі й 10-процентного – на ввезення алюмінію. 23 березня нові тарифи стали чинними. У свою чергу Державна рада КНР прийняла рішення підвищити з 2 квітня мита на 128 найменувань американської продукції.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас