Експерти назвали головні причини, чому українців не пускають у Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти назвали головні причини, чому українців не пускають у Європу

Казна та Політика
2994
Майже за рік, що минув з моменту введення безвізового режиму України з ЄС, в бік Європи пройшло близько 17,6 млн осіб, з яких 4,2 млн скористалися біометричними паспортами. Однак приблизно 37 тисяч українців отримали відмову в праві в’їзду. Це на 34% більше, ніж було в 2016 році, тобто до введення «безвізу».
Поки найпоширеніше порушення візового режиму українцями – нелегальне перебування на території країн ЄС і несвоєчасне повернення додому.
Втім, як виявилося, далеко не всі українці досі знають про нові правила, свідченням чого є статистика відмов.
За даними ГО «Європа без бар’єрів», найпоширенішою причиною для відмови в 2017 році стала відсутність документів, що підтверджують мету поїздки. Ця причина значиться приблизно в половині всіх випадків не пропуску через кордон (16,5 тисячі епізодів). Йдеться про відсутність броні на готель, зворотного квитка, запрошення тощо.
На другому місці – відсутність чинної візи або дозволу на тимчасове або постійне проживання. Це означає, що багато наших співгромадян не до кінця розібралися в правилах безвізу. Таких випадків, коли українці намагалися проїхати кордон з простроченими візами або дозволами, приблизно 8 тисяч.
Третя причина – відсутність достатнього фінансового забезпечення, необхідного для перебування в тій чи іншій країні Європи. Українці не змогли довести прикордонникам, що у них ці гроші є.
На четвертому місці значиться порушення термінів відвідування ЄС в попередні роки.

Довідка Finance.ua:

  • Українці можуть перебувати на території Європи сумарно не більше 90 днів протягом півроку при наявності біометрії або шенгенської візи.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас