В Україні скасували один із штрафів для водіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні скасували один із штрафів для водіїв

Технології&Авто
19400
Постанову працівника патрульної поліції Києва про притягнення до відповідальності водія, який пред’явив замість паперового поліса автоцивілки електронний, скасовано. Таким чином поліцейські виправили свою помилку і тепер повинні визнавати електронний поліс як справжній.
Справа почалася 28 квітня 2018 року, коли лейтенант поліції виписав постанову про адміністративне порушення та наклав штраф за відсутність поліса обов’язкової цивільної відповідальності автовласників (ОСЦПВ) на водія, який замість паперового пред’явив електронний поліс.
Зазначимо, що у базі даних поліції існує можливість перевірки наявності полісів, проте лейтенант чомусь нею не скористався. Потім він наклав штраф на автовласника за відсутність ОСЦПВ на 425 грн.
Автовласник подав в поліцію заяву і паперову копію поліса. Заступник начальника столичної поліції постановив скасувати штраф, адже, згідно з розпорядженням Нацкомфінпослуг № 3631, електронний поліс автоцивілки з 07.02.2018 р. має однакову силу з паперовим.
«Керуючись ст. 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, постанову у справі про адміністративне правопорушення ВР №113539 скасовано, а справу закрито», – йдеться в постанові поліції. Нагадаємо, що електронний поліс автоцивілки – теж документ.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас