Нардеп розповіла, за якої умови почнуть обговорення питання "єврономерів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардеп розповіла, за якої умови почнуть обговорення питання "єврономерів"

Технології&Авто
3658
Обговорення з активістами законопроекту щодо механізму легалізації автомобілів з єврономерами і реформування митних правил для ввезення таких авто можливі тільки після того, як буде узгоджено питання про захист вітчизняного ринку.
Про це заявила глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.
“Ми загралися, коли почали говорити тільки про необхідність вирішити проблему і розмитнити “евробляхи”. Крім цього, потрібно відповісти ще на два питання: а чи зможемо ми дозволити собі таке розмитнення в майбутньому, і як будемо захищати власний ринок? Коли я побачила, що всі крутяться навколо одного питання – як розмитнити, то запропонувала активістам говорити про перші дві частини тільки після узгодження третього питання”, – сказала вона.
За її словами, якщо не буде досягнуто консенсусу щодо захисту українського ринку, домовленості щодо механізму легалізації авто з іноземними номерами і подальших змін митних правил для ввезення старих автомобілів з інших країн не мають сенсу.
Нагадаємо, народні депутати запропонували активістам вирішити проблему автомобілів з іноземною реєстрацією за прикладом Молдови.
Раніше голова податкового комітету заявляла, що питання зниження мита і податків на ввезення автомобілів з-за кордону повинно прийматися з урахуванням економічного обґрунтування.
Крім того, Южаніна вважає, що автомобілі на єврономерах порушують митні правила і безпеку.
Як відомо, намагаючись привернути до себе увагу, власники машин на єврономерах не раз проводили акції, спалюючи шини та перекриваючи дороги.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас