Кредити в Україні: банкіри готові пом'якшувати умови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредити в Україні: банкіри готові пом'якшувати умови

Кредит&Депозит
999
За результатами 2017 року ринок споживчого кредитування зріс на 40%. 2018 рік також очікується успішним. Найближчого року українські банки в цілому очікують зростання. Наприклад, на збільшення портфелів корпоративних кредитів розраховують 76% великих банкірів. Про це свідчать результати опитування, проведеного Національним банком України (НБУ), пише Сегодня.
У роздрібному сегменті пожвавлення кредитування прогнозують 69% опитаних Нацбанком банкірів. При цьому більшість банків сподівається на поліпшення якості кредитного портфеля і фізосіб, і бізнесу.
Зберігаються очікування подальшого припливу депозитів: на зростання вкладів населення розраховують 52% респондентів, коштів бізнесу – 65%.
У II кв. 2018-го банки очікують зростання попиту на кредити для бізнесу і приватних осіб. Найбільше – на споживчі кредити – 56%, гривневі – 62% і кредити малим і середнім підприємствам (МСП) – 62%.
Респонденти вказали на високу закредитованість бізнесу в цілому. Частка банків, які назвали високим боргове навантаження великих підприємств, збільшилася на 7 в.п., до 45%. Боргове навантаження на МСП розцінюється як невисоке. Кілька великих банків повідомили про значну, за їхніми оцінками, закредитованість домогосподарств.
Зазначимо, за версією авторитетної премії FinAwards2018, кращою кредитною карткою для масового сегменту визнано картку «Максимум» від Альфа-Банку з безкоштовним обслуговуванням, кешбеком до 5%, і 0% розстрочення при оплаті покупок карткою по всьому світу. У нашому спеціальному сервісі можна дізнатися докладніше про картку і при бажанні замовити її всього за кілька кліків.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас