Вісім районів Києва залишилися без гарячої води — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вісім районів Києва залишилися без гарячої води

Казна та Політика
1359
У Києві без гарячої води більше, ніж на місяць, до 1 червня, залишаться житлові будинки в 8-ми районах. Це пов’язано з тим, що в цьому році почали раніше щорічні гідравлічні випробування теплових мереж, через процес укладання угод на газопостачання котелень. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв. Він зазначив, що гідравлічні випробування технологічно необхідні для якісної підготовки житлових будинків до опалювального сезону і зниження аварійності під час його старту.
«У Києві – одна з найбільших в Європі систем теплових мереж, протяжністю майже три тисячі кілометрів. Проведення гідравлічних випробувань є необхідним технологічним процесом, оскільки дозволяє усунути пошкодження найбільш слабких ділянок теплових мереж і знизити рівень аварійності на старті опалювального сезону. Однак випробування проводяться в умовах, коли в мережах відсутній теплоносій, тому відключення послуги гарячого водопостачання не уникнути. В цьому році ми почали випробування раніше, ніж зазвичай», – зазначив заступник голови КМДА.
Він пояснив, що пов’язано це з укладанням договорів на газопостачання низки котелень в Святошинському, Шевченківському, Солом’янському, Подільському, Голосіївському, Оболонському, частині Дарницького та Печерського районів. Зокрема, мова йде про ті будинки, які неможливо підключити до ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і заводу «Енергія». Постачання гарячої води планують відновити до 1 червня.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас