Нацбанк виступив за нові способи безготівкових платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк виступив за нові способи безготівкових платежів

Фінтех і Картки
1539
Національний банк України (НБУ) пропонує розширити перелік платіжних пристроїв та сервісів для можливості здійснення безготівкової оплати користувачами.
Про це розповіла заступник директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Ольга Васильєва, повідомили на Facebook-сторінці регулятора.
“Забезпечення права українців на вільний вибір способу оплати та широкий розвиток платіжної інфраструктури дасть можливість стимулювати розвиток безготівкових розрахунків та розширити сферу їх застосування”, – відзначила вона.
Так, Нацбанк разом з Міністерством економічного розвитку та торгівлі працює над поетапним впровадженням впродовж 2019 – 2020 років вимог до суб’єктів господарювання щодо прийняття електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари або надані послуги.
За словами Васильєвої, частка безготівкових операцій з використанням платіжних карток за останні три роки збільшилась на 14% і на кінець 2017 року склала 39,3%.
Кількість торговельних терміналів в Україні з початку 2015 року зросла на 30% (з 178,9 тис. до 233,1 тис. шт.). У минулому році їхня кількість на 1 млн населення досягнула 6 тис. шт.
Нагадаємо, що Кабмін запропонував зобов’язати всіх суб’єктів господарювання, у тому числі платників єдиного податку, встановити платіжні термінали для безготівкових розрахунків.
Відзначимо, за версією авторитетної премії FinAwards2018, найкращою платіжною карткою mass визнана «Картка для виплат» від Приватбанку.
Дана картка дозволяє отримувати будь-які грошові зарахування: зарплату, пенсію, аванси, відрядження, стипендію, всі види соціальної допомоги, виплати при народженні дитини, а також грошові перекази. Знімати готівку без комісій можна в будь-якому банкоматі ПриватБанку на території України.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас