Airbus випробував літак, який може пролетіти півсвіту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbus випробував літак, який може пролетіти півсвіту

Технології&Авто
952
Європейський концерн Airbus приступив до льотних випробувань нової версії пасажирського літака A350 з ультравеликою дальністю польоту. Як пише Aviation Week, перший політ літака, що одержав позначення A350-900ULR, відбувся 23 квітня 2018 року в Тулузі у Франції. Перші льотні випробування машини визнано успішними.
Сьогодні кілька авіакомпаній світу планують розширити свою мережу далеких безпосадкових перельотів, які дозволять прискорити міжконтинентальні пасажирські перевезення. Зокрема, сінгапурська авіакомпанія Singapore Airlines має намір збільшити кількість рейсів, виконуваних за маршрутом Сінгапур — Нью-Йорк (понад 15 тисяч кілометрів). Компанія замовила сім нових A350-900ULR. При розробці нової версії пасажирського літака концерн Airbus A350 переробив деякі аеродинамічні елементи планера. Зокрема, літак отримав подовжені на 0,5 метра вінглети. Крім того, довжина закрилків була збільшена на 0,3 метра. Розробники також трохи змінили стрілоподібність крила.
Максимальна злітна маса літака в порівнянні з базовою версією збільшилася на п’ять тонн до 280 тонн. У цілому завдяки доопрацюванням дальність польоту нової версії літака збільшилася з 15 до 17,9 тисячі кілометрів. Завершити льотні випробування A350-900ULR і почати постачання перших серійних літаків замовникам планується у другій половині 2018 року. У серпні минулого року австралійська авіакомпанія Qantas оголосила про намір запустити до 2022 року найдовший у світі маршрут, за яким будуть виконуватися безпосадочні пасажирські авіаперевезення. Мова йде про перельот Сідней – Лондон, відстань між якими становить трохи більше ніж 16 тисяч кілометрів.

Переліт за новим маршрутом буде займати близько 20 годин.
За оцінкою Qantas, завдяки новому маршруту на переліт з Сіднея до Лондона буде йти на три години менше, ніж на подорож за одним з вже діючих швидких маршрутів з пересадками. На новому маршруті планується експлуатувати лайнери Boeing 777X і Airbus A350.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас