Зірвалася найбільша угода Фонду гарантування вкладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зірвалася найбільша угода Фонду гарантування вкладів

Фондовий ринок
1507
Фінансова компанія “Інвестор” відмовилася купувати за 670 мільйонів гривень активи холдингу “Рітейл Груп”, який керує продуктовими мережами “Велика Кишеня” і “Велмарт”. Компанія не підписала документ про купівлю, хоча раніше виграла відповідний аукціон.
Так, 6 квітня відбувся аукціон, в ході якого фінкомпанія “Інвестор” запропонувала рекордну суму за цей лот. Проте в наступні дні переможець аукціону не підписав протокол і, таким чином, угода зірвалася.
Зараз статус аукціону: “торги не відбулися”. Зазначається, що 13 квітня були опубліковані рішення про скасування результатів аукціону, на якому переможець пропонував 670 млн грн, а другий учасник – 600 млн грн.
Фінкомпанія “Інвестор” була зареєстрована в Києві 3 березня 2018 року. Її засновником і керівником є Алла Капліна. Статутний фонд складає 1 тис. грн.
Одним лотом на торги виставлялися права вимоги за 6 кредитами. В один пул об’єднані активи трьох банків: банку “Форум”, “Київська Русь” і “Дельта Банку”.
В забезпечення за договорами банкам передано, зокрема, нерухоме майно, а також – товари в обороті: продуктова і промислова група.
Холдинг “Рітейл Груп” управляє продуктовими мережами: 17 гіпермаркетів “Велмарт” в 12 містах України та 1 в Молдові, 40 супермаркетами “Велика Кишеня” в 12 містах України. Також в управлінні компанії знаходиться мережа супермаркетів Green Hills Market (Молдова). Головою наглядової ради та власником “Рітейл груп” є Роман Лунін.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас