У Gmail можуть з'явитися листи, що самознищуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Gmail можуть з'явитися листи, що самознищуються

Технології&Авто
556
Однією з найцікавіших функцій оновлення може стати можливість відправляти листи з обмеженим терміном придатності.
Листи, що самознищується, працюють в Gmail практично точно так само, як в супербезпечному поштовому сервісі ProtonMail. Тобто повідомлення через певний час після отримання вже не можна прочитати.
В інтерфейсі написання листа можна помітити кнопку з замком – вона називається «конфіденційний режим». В її описі сказано, що одержувач не зможе переслати вміст повідомлення, скопіювати його, завантажити або роздрукувати. Захист від фіксації листів на скріншотах Google поки не придумала.
Термін придатності листа користувач встановлює сам – це може бути тиждень, місяць, кілька років і так далі. У одержувача можна запросити підтвердження особи за допомогою спеціального пароля.
Якщо натиснути на кнопку «Дізнатися подробиці», то відкриється довідковий центр Google, але сторінка виявиться не знайденою. Це означає, що функція поки не готова до запуску.
В рамках тесту одержувач, котрий використав актуальну версію Gmail, зміг переглянути конфіденційний лист за посиланням. Для цього йому довелося повторно увійти в свій обліковий запис. Можливо, інтеграція стане працювати краще, коли відбудеться офіційний запуск нової версії сервісу.
Поки Google просто генерує лист з посиланням. Приховане за нею повідомлення через деякий час зникає, чого не можна сказати про сам лист, за допомогою якого посилання доходить до одержувача. «Конфіденційний» в даному випадку не означає «захищений наскрізним шифруванням».
Новий дизайн Gmail повинен стати доступним в найближчі тижні. Листи, що самознищуються, можуть з’явитися в сервісі як одночасно з запуском, так і пізніше.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас