Суд зняв арешт з мільйонів сина Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зняв арешт з мільйонів сина Януковича

Фондовий ринок
805
Печерський районний суд Києва зняв арешт з рахунків компаній, пов’язаних з сином екс-президента Віктора Януковича Олександром. Про це йдеться у рішеннях суду від 14 лютого.
За версією слідства, рахунки компаній, які були створені для легалізації коштів, знаходяться у збанкрутілому “Всеукраїнському банку розвитку”, який належить Олександру Януковичу. В матеріалах справи значаться 12 фірм, підконтрольних посадовим особам банку Януковича-молодшого. У лютому суд ухвалив рішення скасувати арешт рахунків 9 фірм, при цьому, згідно з попереднім судовим рішенням, на рахунки даних компаній фігуранти справи перерахували в цілому майже 550 мільйонів гривень і більш ніж 27 мільйонів доларів США.
В одному з рішень про скасування арешту зазначено, що правами на арештовані рахунки зараз володіє ТОВ “Аскор-Інвест”. Серед іншого було відзначено, що слідство досі не оголосило підозри і навіть не довело, що кошти на зазначених рахунках є предметом злочинної діяльності.
Згідно з матеріалами слідства, в період з 01.01.2013 по 30.06.2014 посадові особи “Всеукраїнського банку розвитку” з метою отримання державних коштів незаконно кредитували “Донецьку залізницю”, “Львівську залізницю”, “Одеську залізницю”, “Південно-Західну залізницю”, “Південну залізницю” і “Придніпровську залізницю”. Загальна сума незаконних кредитів перевищує 2,5 мільярда гривень.
Раніше повідомлялося, що Олександр Янукович подав до суду на Національний банк України.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас