Стало відомо, скільки заробляють фрілансери в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки заробляють фрілансери в Україні

Особисті фінанси
4398
Фріланс-біржа Frelancehunt підрахувала середні рейти українських фрілансерів на внутрішньому ринку.
У даній аналітиці враховані розцінки 30 тис. користувачів. Найбільше фахівців працює в сфері дизайну – 25%, копірайтингу (робота з текстами) – 23%, послуг – 22%, програмування – 22%, просування – 6% і аудіо, відео – 5%. З них найбільш оплачуваним напрямком є ​​програмування.
Середні ціни на послуги програмістів на Freelancehunt варіюються від $8 до $22 за годину. Залежать вони від володіння мовами і конкретної спеціалізації. Системні адміністратори не менше затребувані, ніж програмісти. Вартість їхньої години роботи – від $10 до $17, що лише на 10-15% менше. Не тільки програмісти є найбільш високооплачуваними фахівцями. Також цінуються консалтингові – $20, юридичні – $17-19 на годину і бухгалтерські послуги – $9.
Найдорожче клієнтам обходиться тизерна реклама та генерація лідів – близько $17 буде коштувати година фахівця, дешевше – email-маркетинг – $8 на годину.
Ціни на послуги дизайнерів невисокі, хоча все залежить від навиків фахівця, тимчасових витрат на виконання та конкретного напрямку. Наприклад, найдешевше коштуватимуть послуги з обробки фото і оформлення сторінок у соціальних мережах – $6-7, дорожче – дизайн мобільних додатків і розробка шрифтів – $13-14. Інші дизайнерські послуги коштують в діапазоні $9-11 на годину.
Одними з найбільш недорогих напрямків є переклади і різна робота з текстами. Найвище цінуються локалізації персонального обладнання, веб-сайтів, ігор, мобільних додатків і т.п. Також послуги на розробку технічної документації цінуються вище, ніж копірайтинг, написання дипломних робіт або редагування текстів.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас