Україна домовилася про безвіз із ще двома країнами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна домовилася про безвіз із ще двома країнами

Казна та Політика
1870
Українське дипломатичне відомство досягло домовленості про безвізовий режим з двома країнами Південної Америки – Уругваєм і Перу.
Про це заявив у коментарі “Європейській правді” директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.
Дипломат розпочав турне країнами Латинської Америки. Під час зустрічей у Монтевідео (Уругвай) була досягнута домовленість про підписання угоди про безвізовий режим між Уругваєм та Україною.
Формально даний документ ще не підписаний, але домовленість щодо нього узгоджена з керівником міграційної служби, керівництвом МЗС, а також з членами парламенту Уругваю, зазначив Погорельцев.
“Після узгодження необхідних формальностей для підписання та набрання чинності відповідною двосторонньою Угодою Уругвай стане ще однією країною, куди громадяни України зможуть подорожувати без віз”, – пояснив він.
Сергій Погорельцев також повідомив, що ближчим часом буде формалізована домовленість про угоду щодо безвізу з Перу.
За словами дипломата, цей документ розширить перелік категорій громадян України, які матимуть право на безвізовий в’їзд до Перу.
Зараз ця країна в односторонньому порядку дозволяє безвізовий в’їзд українцям, що подорожують з метою туризму, але не має такого дозволу для інших категорій, зокрема бізнес-подорожуючих.
Як повідомляв 11 квітня глава МЗС Павло Клімкін, Україна найближчим часом підпише угоду щодо безвізового режиму із Македонією.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас