Де і скільки можна заробити за літо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де і скільки можна заробити за літо

Особисті фінанси
2514
Українці в 2018 році почали цікавитися сезонними роботами раніше, ніж зазвичай. Журналісти “Сегодня” з’ясовували, де і скільки можна заробити за літо.
Пропозицій зараз багато, стверджують кадровики. Наприклад, активно підшукують тимчасовий персонал одеські роботодавці. На старті туристичного сезону в попиті офіціанти, кухарі, покоївки і аніматори. Оплата, як і в 2017 році, – від 10 до 12 000 гривень на місяць.
“Не можу сказати, що зарплати будуть критично відрізнятися від минулого року. Якщо і буде підвищення – то відсотків на 10”, – стверджує директор з маркетингу та PR HeadHunter Україна Ірина Брицька.
Зате бажаючі випробувати себе в агросфері не прогадали, впевнені фахівці з підбору кадрів. Роботодавці змушені будуть в цьому році збільшити зарплату, щоб утримати сезонних робітників. Вакансій для роботи на землі зараз багато в Західній Україні.
“Агрокомпанії відчують конкуренцію з тією ж Польщею або Європою. Тому що у нас зараз безвіз і трьох місяців достатньо, щоб виїхати працювати за кордон”, – говорить Брицька.
Якщо ж на сезонні роботи їдуть за кордон, то переважно в Польщу. Там потрібні складальники овочів, офіціанти і водії. Оплата в середньому 20 тисяч гривень на місяць. Також популярні Іспанія і Греція – за сезон там можна заробити до 3 тисяч євро.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українських трудових мігрантів у Польщі цікавлять виключно сезонні заробітки. Три чверті працівників не планують затримуватися за кордоном. Причому, кожен п’ятий заявив, що працювати в сусідню країну не поїде більше ні за яких обставин.
Зазначимо, від заробітчан з Польщі за рік надійшло майже 2,5 мільярда доларів. Власне, 91% всіх грошових переказів з Польщі здійснили саме українці.
Але також трудова міграція призводить до дефіциту кадрів в Україні. Брак рук підвищує зарплати всередині країни. Особливо великий попит – на робітничі професії.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас