Китай запровадив 25%-ве мито на автомобілі, що ввозяться з США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай запровадив 25%-ве мито на автомобілі, що ввозяться з США

Технології&Авто
741
Китай ввів 25%-ве мито на автомобілі, що ввозяться з США. Це може негативно позначитися на американській автомобільній промисловості.
Фактично між США і Китаєм вже почалася справжня торгова війна, хоча багато хто цього ще не хоче визнавати. Спочатку американський президент Дональд Трамп підписав меморандум про боротьбу з «економічною агресією Китаю», що передбачає підвищення мит на деякі китайські товари на загальну суму в 50 млрд. доларів. Серед цих товарів є і китайські літій-іонні батареї, що використовуються американськими компаніями в електромобілях.
Потім Піднебесна у відповідь вирішила підвищити загалом на 50 млрд. доларів тарифи на 128 одиниць американської продукції, в тому числі і на автомобілі.
Дональд Трамп не вважає такий «обмін люб’язностями» торговельною війною. Але ж це вона і є.
Як торговельна війна позначиться на американській автомобільній промисловості, на американському автомобільному ринку? Судячи з усього, негативно. Американські компанії, що випускають автомобілі, отримують з Китаю багато автокомпонентів. Мабуть, збільшиться їх вартість, що призведе до зростання цін на нові машини.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас