Це нормальний процес: Порошенко не бачить проблем у трудовій міграції з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Це нормальний процес: Порошенко не бачить проблем у трудовій міграції з України

Казна та Політика
3588
Трудова міграція з України є нормальним процесом інтеграції країни в європейський ринок праці, який проходили країни-сусіди.
Про це заявив президент України Петро Порошенко на нараді з питань децентралізації в Вінниці.
«Підписання Угоди про асоціацію з ЄС передбачає вільний рух капіталів, послуг, товарів, робочої сили. Україна стає частиною європейського ринку праці… Це нормальний процес, інші країни це проходили», – сказав президент.
За словами Порошенка, детінізація зарплат і їх підвищення стануть головними інструментами припинення відтоку робочої сили.
«У Києві в лютому середня заробітна плата досягла понад 14 тисяч гривень. Роботодавці повинні платити людям більше, платити легально, щоб у них було менше бажання їхати за кордон», – сказав президент.
Зазначимо, за даними Інституту економіки та прогнозування НАН України, наша країна, починаючи з 2015 року, недоотримує щорічно близько 40 млрд грн у зв’язку з міграцією українців за кордон.
За даними Bloomberg, понад 1 млн українців з 2015 по 2017 рік мігрували на заробітки за кордон, зокрема в Польщу (507 тис. осіб), Росію (343 тис.), Італію (147 тис.), Чехію (122 тис.), США (23 тис.) і Білорусь (22 тис.).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас