В Австрії випустили купюру номіналом нуль євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Австрії випустили купюру номіналом нуль євро

Валюта
3928
Слідом за випуском банкноти в нуль євро в Німеччині влада австрійського міста Айзенштадт також випустила таку купюру з 3 квітня. Про це повідомили місцеві ЗМІ, передає ТАСС.
Володарі нової купюри, звичайно, не зможуть оплатити нею свої покупки, зате у неї є всі необхідні ступені захисту єдиної європейської валюти. Крім того, купюра в нуль євро друкується в ліцензованій друкарні.
Всього вона була випущена обмеженим тиражем 5 тисяч примірників. Придбати банкноту можна за 3,5 євро в центрі обслуговування населення в міській ратуші Айзенштадта.
За задумом австрійської влади, купюра стане відмінним сувеніром для туристів і буде окрасою зібрання будь-якого колекціонера. На лицьовій стороні банкноти зображений австрійський композитор і представник віденської класичної музичної школи Йозеф Гайдн (1732-1809), а також ноти його твору зі словами: “Мою мову розуміють в усьому світі”.
“Банкнота не просто виглядає як справжня купюра, це і є справжня купюра”, – підкреслила влада Айзенштадта.

Як зазначають в міській адміністрації, відразу ж після початку продажів на купюру виник небувалий попит як в Австрії, так і за її межами. Багато колекціонерів з усіх куточків світу почали здійснювати замовлення по телефону.
Австрія перейшла на євро з січня 2002 року. Національною валютою до приходу євро був австрійський шилінг.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас