Європейське космічне агентство випробувало парашут для Марса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейське космічне агентство випробувало парашут для Марса

Технології&Авто
261
Європейське космічне агентство (ESA) провело перші випробування парашута, який будуть використовувати для спуску корисних вантажів на поверхню Марса в рамках місії ExoMars.
У тестуванні брав участь другий головний парашут діаметром 35 м. Перевірка здійснювалася в умовах від’ємних температур у Швеції. В рамках тесту було продемонстровано здатність парашута розкритися і наповнитися повітрям при таких умовах. Парашутна система має загальну масу близько 195 кг, а другий головний парашут – 70 кг.
Він включає близько 5 км строп, покладених в певному порядку, завдяки чому забезпечується правильний витяг із кошика при активації. Його укладання займає 3 робочі дні. Тестову конструкцію разом з вантажем підняли на висоту 1,2 км за допомогою вертольота і здійснили її скидання. Активація другого головного парашута відбулася через 12 секунд. За розкриттям парашута велося спостереження за допомогою камери GoPro, розміщеної в блоці навантаження масою 500 кг. Протягом всього періоду спуску, який тривав близько 2,5 хвилин, велося спостереження в режимі реального часу за допомогою спеціального обладнання. Випробування пройшло успішно. Надалі ESA планує провести нові тести для всієї парашутної системи, коли буде проводитися повна послідовність розгортання двох головних парашутів. Космічне судно з цим парашутом буде запущено з Землі в липні 2020 року, воно досягне Марса до березня 2021 року.
Парашут спустить марсохід, який стане першим пристроєм в своєму класі: він зможе здійснювати буріння поверхні для пошуку доказів існування життя в підземних шарах. Модуль доставки забезпечить транспортування марсохода і наукової платформи до Марса, а незадовго до досягнення атмосфери спусковий модуль відокремиться від модуля доставки і скине швидкість до прийнятного для м’якої посадки значення. У спуску і гальмуванні братимуть участь як двигуни, так і парашутна система.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас