Україну викреслили з чорного списку по відмиванню грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну викреслили з чорного списку по відмиванню грошей

Казна та Політика
1096
Україна, виходячи з результатів перевірки міжнародних експертів Moneyval, не потрапляє в чорні списки країн, які відмивають гроші й фінансують тероризм, в той час як є європейські країни, які ризикують потрапити в цей список. Про це повідомив директор Департаменту фінансового моніторингу Національного банку України Ігор Береза, пише Сегодня.
“Якщо за результатами першого та другого раунду перевірки Україна потрапляла в ці списки, то зараз мова не йде про включення нашої країни в будь-які списки”, – сказав Береза.
При цьому він підкреслив, що перевірка охоплювала всі сектори економіки і всі державні структури, і міжнародні експерти особливо відзначили зусилля банківського сектора України в напрямку боротьби з відмиванням грошей.
Нагадаємо, раніше міжнародні експерти прирівняли Україну за оцінкою боротьби з відмиванням грошей до таких країн, як Австралія, США, Канада, Сінгапур, Данія, Швеція і Швейцарія. Експерти відзначили значний рівень міжвідомчого і міжнародного співробітництва України з цього питання, а також позитивний вплив заходів НБУ на виконання банківським сектором України законодавства в сфері фінансового моніторингу.
Водночас, за даними фахівців, в Україні через корупцію, фіктивне підприємництво, ухилення від сплати податків і шахрайство є значні ризики відмивання грошей.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас