НБУ змінить підхід до формування курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ змінить підхід до формування курсу гривні

Казна та Політика
1718
Національний банк України змінює підхід до валютних інтервенцій на міжбанківському валютному ринку для підвищення прозорості утворення курсу гривні.
Про це повідомили в прес-службі регулятора.
Змінена стратегія НБУ передбачає здійснювати валютні інтервенції в чотирьох формах – валютний аукціон, інтервенції за єдиним курсом, запит щодо найкращого курсу (надалі – інтервенція за кращим курсом) і адресна інтервенція.
Також Нацбанк планує найближчим часом перейти до здійснення валютних інтервенцій з використанням Matching – нового функціоналу для укладення угод в торговельно-інформаційних системах (Bloomberg, Thomson Reuters та інші).
Він передбачає можливість для Нацбанку, як і для інших учасників ринку, миттєво укладати угоди з купівлі-продажу іноземної валюти шляхом або вибором кращого з анонімних котирувань, наявного у функціоналі в певний момент часу, або введення в систему власних анонімних котирувань, які в подальшому акцептуються контрагентами.
Основною перевагою проведення валютних інтервенцій через Matching є анонімність, мінімізація ризику “суб’єктивності” і оперативність.
Таким чином, проведення валютних інтервенцій через Matching створить умови для більш ринкового, прозорого і точного визначення курсу гривні на міжбанківському валютному ринку.
Разом з функціоналом Matching Національний банк планує продовжити в разі необхідності здійснювати валютні інтервенції і через ті функціонали, які використовувалися досі.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас