Стало відомо, коли українцям перерахують субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли українцям перерахують субсидії

Особисті фінанси
1314
У 2018 році субсидії будуть перераховуватися в запланованому порядку, як щорічно – в травні і жовтні. Згідно з нормами постанови уряду №848 від 21 жовтня 1995 року на неопалювальний період субсидії перераховуються навесні, восени – традиційно на опалювальний.
Про це повідомляє Мінсоцполітики України на своїй сторінці в Facebook.
«Щороку в травні органи соціального захисту населення здійснюють перепризначення субсидій на новий період, відповідно, розраховуючи розмір допомоги на літній період, а в жовтні – на опалювальний сезон», – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що, як і раніше, від субсидіанта потрібен запит на отримання державної допомоги для компенсації частини виплат на оплату комунальних послуг. Розраховуватися розмір і доцільність нарахування допомоги буде виходячи з суми доходу конкретної особи.
«Якщо людина стала пенсіонером або перестала працювати і отримує один дохід – пенсію, вона має право звернутися із заявою на перерахунок субсидії, з огляду на свої актуальні доходи», – зазначили в Мінсоцполітики.
Також наголошується, що в квітні буде здійснено перерахунок субсидій не на основі доходів громадян, а тому, що в квітні опалення буде відключено до завершення місяця.
Травневий перерахунок буде враховувати доходи за останні шість місяців 2017 року.

Довідка Finance.ua:

  • За інформацією Держстату, січні-грудні 2017 року по субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулися 8,2 млн. домогосподарств.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас