Французи допоможуть Києву з розширенням територій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французи допоможуть Києву з розширенням територій

Казна та Політика
1310
Мер Києва Віталій Кличко підписав комюніке з представниками Метрополії Великого Парижа про співробітництво з питань агломерації, повідомила прес-служба Київської міської держадміністрації.
Згідно з повідомленням, документ підписаний в ході «круглого столу» «Великий Париж – Великий Київ» в рамках офіційного візиту делегації Метрополії Великого Парижа до Києва.
Співпраця передбачає, зокрема, сприяння розвитку територій, культурний діалог і залучення інвестицій.
«Ми почали цей процес (створення агломерації – ред.). Ефект від цього буде всім, не тільки столиці. Адже разом ми сильніші, і більше можемо зробити … І тут потрібно використовувати кращий європейський досвід, зокрема, французький», – цитує мера Києва прес-служба міськдержадміністрації.
Кличко також додав, що під час візиту делегації Метрополії Великого Парижа необхідно обговорити питання децентралізації, розвитку місцевого самоврядування, створення і розвитку агломерацій.
За даними прес-служби міськдержадміністрації, Метрополія Великого Парижа об’єднує 135 міст і селищ загальною кількістю жителів 7,5 млн. Підприємства Метрополії виробляють 25% ВВП Франції.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас