В Україні назвали середню вартість ремонту кілометра дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні назвали середню вартість ремонту кілометра дороги

Казна та Політика
7336
Середня вартість ремонту 1 км українських доріг за десятьма найбільшими дорожніми контрактами становить 12,23 млн грн. Відомості про контракти оприлюднені в системі Prozorro.
Про це розповіла директор Національного секретаріату CoST Ukraine Наталія Форсюк.
«Отже, топ-10 найбільших контрактів сумарною вартістю 7,5 млрд грн. Середня вартість 1 км за контрактами становить 12,23 млн грн. При цьому 8 з 10 контрактів передбачають поточний середній ремонт і тільки 2 – капітальний», – зазначила Форсюк.
Вона нагадала, що ділянки після поточного середнього ремонту не здаються в експлуатацію, тому при здачі об’єкта не здійснюється архітектурно-будівельний контроль з боку держави. Замовник самостійно приймає роботи та забезпечує контроль якості без необхідності залучення сторонніх органів.
Водночас, за її словами, порівнювати ціну за 1 км не зовсім коректно, оскільки дороги мають різні категорії і узагальнювати тяжко. Так, зазначає Форсюк, поточний середній ремонт дороги Н-08 в Дніпропетровській області коштує значно дорожче в порівнянні з іншими – понад 28 млн грн за 1 км.
«Тому ми вирішили відкинути цю закупівлю як особливе і порахувати середню вартість ремонту 1 км дороги без врахування цього договору», – зазначила Форсюк.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас