Словаки можуть взяти аеропорт "Ужгород" в концесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Словаки можуть взяти аеропорт "Ужгород" в концесію

Казна та Політика
533
Словацька компанія Vedecko-vyskumna, A. C. цікавиться питанням концесії аеропорту Ужгород.
Про це повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, передає прес-служба ОДА.
Він вже провів зустріч з потенційними концесіонерами. Під час зустрічі голова ОДА нагадав, що після закінчення відповідної міждержавної угоди між Україною і Словаччиною аеропорт обслуговує повітряні судна тільки в режимі прямої видимості.
Оскільки встановлене в Ужгороді обладнання “Украероруху” застаріле і не відповідає вимогам ЄС, надій на повторне підписання міждержавної угоди між Україною і Словаччиною практично немає.
Тому найбільш оперативний запуск повноцінної роботи аеропорту можливий у разі взяття його в концесію компанією з країн ЄС.
Єдина умова Закарпатської ОДА та облради для концесіонерів, у разі успішного вирішення питання, – це відновлення регулярного авіасполучення між Ужгородом і Києвом.
“Якщо проект вдасться реалізувати, то на початковому етапі ми готові запустити щотижня три рейси Братислава-Ужгород-Київ”, – зазначив президент Vedecko-vyskumna, A. C. Роберт Спішак.
“А надалі введемо авіасполучення Ужгорода з Будапештом, Віднем, Прагою, а також курортами Туреччини, які дуже популярні в період відпусток”, – додав він.
В результаті була досягнута домовленість, що словацька компанія за свій рахунок проведе незалежну експертизу аеропорту Ужгород, щоб об’єктивно оцінити його технічний стан і балансову вартість, після чого направить лист до Закарпатської обласної ради з проханням віддати аеропорт в концесію.
Віддавати в концесію злітно-посадкову смугу при цьому не можна”, – нагадав Москаль.
Остаточне рішення буде за депутатами обласної ради.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас