Для уколів створили безболісні голки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для уколів створили безболісні голки

Технології&Авто
1205
З новим методом ліки будуть, як і раніше, вводитися в тіло через ін’єкцію, але мікроголками, які пацієнт не відчує. Голки настільки тонкі, що під шкірою вони ламаються і розчиняються, поступово випускаючи в організм призначену речовину. Хоча система працює не для кожного виду ліків, ультратонкі голки можуть доставляти ті речовини, які складаються з маленьких молекул.
Статтю про дослідження опубліковано в журналі ChemRxiv, де пояснюється, що голки створені за допомогою 3D-друку і полілактиду – термопластического матеріалу, що розкладається. Щоб досягти голкоподібної форми, голки після друку хімічно протруюють. Вчені змогли створити мікроголки з наконечником всього з 1 мікрометр, а також ще кілька різновидів подібних інструментів з довжиною в 400-600 мікрометрів.
Для порівняння ширина людського еритроцита – близько п’яти мікрометрів. Звичайно, всі ми знаємо про стандартні підшкірні голки, але вони можуть бути досить болючими, а також залишати потворні синці, якщо укол поставлений неправильно.
Нові мікроголки вирішують всі ці проблеми одночасно: вони не тільки роблять ін’єкції безболісними, але і ставити такі уколи може кожен. При цьому голки не потрапляють у сміття, а повністю розчиняються, вирішуючи ще й проблему з відходами. Є один нюанс: звичайні голки дешеві, тоді як для мікроголок потрібно дороге обладнання для фотолітографії. Проте, результати надихають. Отримані голки протестували на параплівці і свинячий шкірі і вони спокійно і проткнули шкіру, і розчинилися у відповідності з планом.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас