Курченка судитимуть заочно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курченка судитимуть заочно

Кримінал
138
Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України і надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування стосовно бізнесмена Сергія Курченка, повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.
“7 березня 2018 слідчий суддя Печерського районного суду Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України і надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування стосовно Курченка С. В., зокрема, Генпрокуратура отримала дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою С. Курченка у створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів”, — написала Сарган у Фейсбук, посилаючись на інформацію Костянтина Кулика.
За її словами, Курченко інкримінуються кілька епізодів злочинної діяльності: заволодіння скрапленим газом “Укрнафти” і “Укргазвидобування”, 450 млн грн “Нафтогазу”, спроба заволодіти 5,1 млрд грн “Нафтогазу”, заволодіння грошима Реал Банку, Брокбізнесбанку, Укргазбанку
У Генпрокуратурі підрахували, що загальні збитки від злочинної організації Курченка склали більш ніж 14 млрд грн.
Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що вже в 2018 році почнуться заочні судові процеси над колишніми високопоставленими керівниками держави часів президентства Віктора Януковича, а також Курченком.
30 травня 2017 року прокуратура Одеської області погодила і направила Курченку повідомлення про підозру у створенні злочинної організації та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.
29 червня Генеральна прокуратура України повідомила, що склала письмове повідомлення про підозру Курченка і направила його за місцем його реєстрації. Згідно з повідомленням, Курченко підозрюється у створенні, забезпеченні діяльності і керівництві злочинною організацією, метою якої було скоєння тяжких і особливо тяжких злочинів та участі у злочинах зазначеної організації у період з січня 2010 року по лютий 2014 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас