З 2009 року Україна недоотримала $20 млрд за транзит газу — Вітренко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 2009 року Україна недоотримала $20 млрд за транзит газу — Вітренко

Казна та Політика
2245
У НАК “Нафтогаз України” вважають, що тариф на транзит газу по території України згідно з контрактом з російською компанією “Газпром” занижений в два рази. Про це заявив комерційний директор компанії Юрій Вітренко, повідомляє ICTV.
Як пояснив Вітренко, “Нафтогаз” недоотримав приблизно 20 млрд доларів за недостатній транзит в 2009-2017 роки.
“Вартість транзиту по території України є заниженою приблизно в два рази. Ми спробуємо зараз це довести. З 2009 року по даний час ми недоотримали приблизно 20 млрд доларів”, — сказав він.
Крім того, напередодні Вітренко сказав, що “Нафтогаз України” вимагає від російського “Газпрому” виплатити компенсацію за переплату в 34% у зв’язку з екстреною закупівлею блакитного палива в Європі в березні.

Довідка Finance.ua

  • 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимогу НАК “Нафтогаз України” щодо компенсації за недопоставлені російським “Газпромом” обсяги газу для транзиту в сумі 4,63 млрд доларів.
  • “Газпром” підтвердив, що, згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу, зобов’язаний виплатити НАК “Нафтогаз України” $2,56 млрд.
  • 2 березня голова “Газпрому” Олексій Міллер заявив, що компанія ініціювала розірвання контрактів на постачання і транзит газу з НАК “Нафтогаз України” в Стокгольмському арбітражі. Згідно з контрактами між “Газпромом” і “Нафтогазом” на постачання і транзит газу, вони діють до кінця 2019 року.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас