Заборгованість із зарплати в Україні стрімко зросла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборгованість із зарплати в Україні стрімко зросла

Казна та Політика
837
До 1 лютого борги із зарплати перед українцями досягли астрономічної суми – 2,54 млрд грн. І це без урахування окупованих територій, статистку за якими не готують. Всього лише за місяць заборгованість зросла на 167 млн грн. А на початку 2017 року борг становив лише 1,8 млрд грн. Такі дані наводить Державна служба статистики.
Примітно, що понад половина (55,2%) заборгованості – на плечах у економічно активних підприємств. Банкрути сконцентрували менше ніж третину (29,1%) боргів, а неактивний бізнес - всього 15,7%.
Найбільше боржників у Луганській і Донецькій областях, хоча зона проведення АТО не включена в статистику. А в дюжину найбільш злісних неплатників потрапили навіть Київ та Київська область – всеукраїнські лідери за розміром заробітної плати.
Серед найбільш недобросовісних галузей в частині виплат зарплати своїм працівникам – промисловість. Тільки на неї припало 2 млрд грн. зарплатних боргів. На другому місці поштова та кур’єрська діяльність (160,1 млн грн.), на третьому – наукова (113 млн. грн.).
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас