Весняний прогноз експерта: долар вниз, біткоін вгору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Весняний прогноз експерта: долар вниз, біткоін вгору

Валюта
5174
Головні фінансові інструменти, які цікавлять українців на сьогоднішній день – це курс долара в обміннику і курс Bitcoin. Про це і піде мова в даній статті.
Варто зауважити, що за останні 6 тижнів українська валюта зміцніла більш ніж на 6,5% проти американського долара. Чому так сталося?
Відомий аналітик України Сергій Шевчук назвав декілька причин:
-припинення активності сезонних чинників: опалювальний період, скорочення витрат на енергоносії, закриття річних валютних контрактів і тп;
-пожвавлення економіки. Експорт країни активно набирає обертів і вже за січень ми змогли на 100% виконати квоти по декількох категоріях товарів. Нагадаю, що в минулому році за перший квартал ми змогли збільшити експорт майже на 35% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. За моїми прогнозами така динаміка буде спостерігатися і в цьому році;
-Національний банк України в кінці січня підвищив облікову ставку, яка спричинила зміцнення гривні;
-зміцнення гривні збіглося з ослабленням американського долара на міжнародному ринку. Адже з початку 2018 року долар ослаб майже на 4%.
Весняний прогноз експерта: долар вниз, біткоін вгору
“Більш того, я вважаю, що така динаміка буде продовжуватися ще до початку осені, враховуючи циклічність нашої економіки: весна-літо – період зміцнення нацвалюти, осінь-зима – навпаки. За моїми особистими прогнозами курс долар в обміннику до кінця серпня буде на рівні 26”- заявив експерт компанії Центр Біржових Технологій.
А що Біткоін?
Ринок криптовалюти з кінця 2017 дуже сильно впав. Всього за 2,5 місяці вартість головної криптовалюти в світі – Bitcoin знизилася майже на 70%, досягнувши рівня близько $6000. “Те що ціна на Bitcoin так сильно впала за короткий час – абсолютно нормальна практика, і про це я багато разів попереджав. Адже після кожного сильного руху (за 2017 рік вартість Bitcoin зросла майже в 20 разів) йде сильна корекція, що і сталося. Я вважаю, що минулий рік дав нам чітко зрозуміти серйозні наміри світової економіки з приводу криптосвіту. Я впевнений, що в майбутньому вартість і обсяги капіталізації Bitcoin буде знову зростати. Це підтверджує вихід Bitcoin на Чиказьку товарну біржу. Американці дуже вибагливі, і якщо вони дозволили торгівлю Bitcoin – це дуже вагомий аргумент. Зараз Bitcoin торгується біля рівня $10 тис. За моїми особистими підрахунками вже в першій половині 2018 року ми побачимо ціну за одну монету Bitcoin на рівні $15 тис, а до кінця 2018-го – $20 тис”- поділився своєю думкою Сергій Шевчук.
На чому ще можна заробити в 2018?
Якщо ви хочете дізнатися більш детальніше про ці та інші фінансові інструменти і як на цьому можна заробити, відвідайте сьогоднішній онлайн-вебінар, який буде вести провідний фінансовий аналітик країни – Сергій Шевчук. Реєструйтесь за посиланням. До зустрічі на вебінарі!
За матеріалами:
TeleTrade
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас