Українці стали більше їздити в ЄС (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стали більше їздити в ЄС (дослідження)

Особисті фінанси
795
Безвіз з Європейським союзом (ЄС) суттєво вплинув на звички українців подорожувати, особливо це стосується жителів східних регіонів.
Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.
Друга хвиля всеукраїнського соціологічного дослідження “Думки і погляди жителів України щодо безвізового режиму з ЄС”, проведеного КМІС у грудні 2017 року на замовлення проекту “Відкрий Європу” свідчать, що з 9% до 11% збільшилася частка українців, які хоча б один раз в протягом двох останніх років їздили в ЄС.
“З тим, що введення безвізу прискорило внутрішні реформи, в лютому 2017 року погодилися 17%, а в грудні 2017 року – вже 26% жителів Сходу. З твердженням про те, що українські підприємці отримали доступ до єдиного ринку ЄС, на початку 2017 року погодилися 25% жителів Сходу, а в кінці 2017 року цей показник зріс до 38%. З тим, що безвіз сприяє залученню в Україну нових авіакомпаній-лоукостерів, погодилися 25% на початку року і 39% в кінці 2017 року», – йдеться в повідомленні.
При цьому жителі західних областей України були і залишаються лідерами по відвідуванню країн Євросоюзу – з них 18% хоча б один раз їздили в ЄС протягом останніх двох років.
Крім цього, згідно з даними дослідження, в даний час удвічі більше українців знають головні правила безвізових поїздок в ЄС, ніж на початку минулого року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас