Балеарські острови перейдуть на відновлювану енергетику до 2050 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балеарські острови перейдуть на відновлювану енергетику до 2050 року

Енергетика
274
Уряд Балеарських островів, що належать Іспанії, рішуче налаштований перейти на чисту енергетику, незважаючи на протести місцевих жителів і протидію Мадрида. Держава боїться багатомільйонних витрат, а місцеві не хочуть, щоб громіздкі вітрогенератори зіпсували прибережний пейзаж, пише Quartz.
Майорка, Мінорка, Ібіца і Форментера перейдуть на 100-відсоткове використання чистої енергії до 2050 року. На сьогоднішній день всього 2% електрики на найпопулярніших іспанських курортах надходить з відновлюваних джерел, і уряд Балеарських островів прийняв одностайне рішення докорінно змінити ситуацію. Новий закон буде всіляко стимулювати перехід регіону на чисту енергетику. Крім очевидної користі для навколишнього середовища, такий крок дозволить перетворити популярні курорти на світовий центр екотуризму.
Однак, місцеві жителі почали висловлювати невдоволення цією ініціативою уряду. На їхню думку, вітрогенератори і сонячні ферми зіпсують «картинний» вид на островах. А Мадрид, в свою чергу, виступає рішуче проти закриття вугільної електростанції Es Murterar до 2025 року. Основні розбіжності викликає перехідний період, коли відновлювані джерела не зможуть повністю забезпечити запит на електроенергію, і тому доведеться закуповувати дорогий природний газ для забезпечення роботи електростанцій.
На думку міністра енергетики Іспанії Даніеля Давільї, перехід на чисту енергетику обійдеться островам в $250 млн. Однак, міністр транспорту і енергетики Балеарських островів Марк Понс впевнений, що на це піде не більше $12 млн. На це федеральне міністерство відповіло, що чекає конкретних розрахунків, щоб скласти об’єктивну думку і прийти до консенсусу.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас