Ощадбанк буде включений в систему ФГВФО в процесі приватизації, - Пишний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк буде включений в систему ФГВФО в процесі приватизації, - Пишний

Фондовий ринок
415
Поступове включення поки що державного “Ощадбанку” в систему Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) відбуватиметься паралельно з процесом входження до складу його акціонерів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).
Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова правління “Ощадбанку” Андрій Пишний, передає кореспондент РБК-Україна.
“Після того, як державний Ощадбанк, я сподіваюся, успішно реалізує свої стратегічні плани щодо партнерства з ЄБРР, – до складу акціонерів увійде ЄБРР – ми втратимо статус державного банку, це буде банк з державною часткою, а потім і питання про Фонд гарантування, як я розумію, буде вирішуватися одночасно і паралельно з рішенням про приватизацію”, – заявив Пишний.
За його словами, цьому передуватиме експертне обговорення і комунікація з позичальниками банку. Також повинен бути проведений аналіз ставлення позичальників до процесу приватизації “Ощадбанку”, щоб уникнути махінацій з поверненням позик. “Ми вже значно просунулися в підготовці цього плану, але він залежить, в першу чергу, від прийняття рішення про фактичний початок процедури приватизації. Ми до цього йдемо, ми цього хочемо, це наша стратегічна мета”, – додав Пишний.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас