В Іспанії відбувся перший у світі дзвінок у стандарті 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Іспанії відбувся перший у світі дзвінок у стандарті 5G

Технології&Авто
3653
Транснаціональний оператор стільникового зв’язку Vodafone і китайський телекомунікаційний гігант Huawei повідомили про перший мобільний дзвінок у стандарті 5G. Глава відділення Vodafone в Каталонії і Арагоні Альберт Буксаде подзвонив з Барселони в офіс компанії в Мадриді, використовуючи технологію зв’язку п’ятого покоління 5G New Radio.
За повідомленням компаній, швидкість передачі даних перевищила 2 Гбіт/с, затримка склала 10 мс. Під час дзвінка використовувалося здвоєне з’єднання 4G і 5G. Випробування відеозв’язку також було проведено успішно. Під час випробувань застосовувалося обладнання Radio Access Network (RAN), надане Huawei.
«Реалізація цього першого з’єднання 5G відображає лідерство Vodafone і Іспанії в мобільних технологіях. Розширення мобільних мереж – фактор величезної важливості для зміцнення конкурентоспроможності та цифрової трансформації країни», – прокоментував глава іспанського підрозділу Vodafone Антоніо Коїмбра.
За словами керівника проекту 5G Huawei Яна Чаобіня, в найближчому майбутньому компанія почне комерційні випробування мережі 5G разом з Vodafone, повідомляє Newsweek.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас