Банкіри повідомили, чого чекають від курсу найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри повідомили, чого чекають від курсу найближчим часом

Валюта
23328
Банкіри очікують стабілізації курсу гривні при помірному прояві внутрішніх і зовнішніх ризиків.
“Обмінний курс на міжбанківському валютному ринку поки що нормалізується після істотного зміцнення гривні, якому сприяв активний продаж іноземної валюти для придбання гривневих ОВДП у портфелі, а також для сплати українськими підприємствами квартальних податкових платежів”, – зазначив головний економіст Альфа-банку (Україна) Олексій Блінов.
За його прогнозами, до кінця місяця можливе невелике послаблення української валюти на фоні великих сум відшкодування податку на додану вартість експортерам, що зазвичай скорочує потребу експортерів в продажу іноземної валюти.
“Швидше за все, до кінця лютого курс гривня-долар буде коливатися в межах 26,90-27,50 UAH/USD “, – констатує Блінов.
Серед факторів, що впливають на розворот курсових трендів, директор казначейства банку “Кредит Дніпро” Олег Курінний називає: завершення періоду підвищеної активності нерезидентів з продажу валюти під купівлю ОВДП; збільшену активність імпортерів-енерготрейдерів; відновлення ринкового попиту на валюту, який частково був відкладений в період зміцнення гривні до проходження курсового локального “дна”; турбулентність долара на світових ринках; високий рівень гривневої ліквідності, що створює ресурс для спекулятивних розхитувань; зазор між котируваннями міжбанку і готівкового ринку, який більше орієнтований “на підвищення”.
“Ключовим чинником впливу на курс є співвідношення попиту та пропозиції валюти, головним джерелом пропозиції в українській відкритій економці є надходження експортної виручки, яка залежить від сезонності та кон’юнктури сировинних товарних ринків”, – говорить Курінний.
Він зазначає, що навесні ці фактори будуть працювати на користь зміцнення курсу гривні.
Також, на його думку, вплив на курс буде мати подальший перебіг співпраці з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями, внутрішні і зовнішні політичні ризики.
За його прогнозами, коридор курсу на цьому тижні складе 27-27,2 UAH/USD, у разі помірного прояву внутрішніх і зовнішніх ризиків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас