Британська організація пропонує запровадити БОД для робочих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська організація пропонує запровадити БОД для робочих

Світ
607
У найближчі роки автоматизація торкнеться 13,7 млн жителів Великобританії. Британське Королівське товариство мистецтв пропонує підготуватися до змін на ринку праці заздалегідь і створити фонд національного добробуту. Кожному працездатному британцю молодшому за 55 років фонд буде виділяти £10 000. Витратити «робочий капітал» можна буде на перенавчання або запуск бізнесу.
За прогнозами аналітиків IPPR, роботи і алгоритми можуть відняти 44% робочих місць в Британії. Процес стосуватиметься понад 13 млн осіб. Експерти Королівського товариства мистецтв (RSA) також попереджають про настання епохи тотальної автоматизації. За їхніми оцінками, до 2037 року роботи займуть чотири мільйони робочих місць у Великобританії.
У свіжому звіті RSA пропонує вирішити проблему безробіття в країні за допомогою суверенного фонду добробуту, створеного для підтримки всього працездатного населення старше 55 років. Як приклад організація наводить Державний пенсійний фонд Норвегії, який також відомий як «фонд майбутніх поколінь».
Кожен працездатний британець зможе отримати від фонду £10 000 на адаптацію в умовах Четвертої промислової революції. Грант буде доступний протягом 10 років, а витратити його можна буде на перенавчання або запуск власного підприємства. Платити гроші також будуть тим громадянам, які продовжують працювати, але при цьому приділяють багато часу догляду за літніми або хворими родичами.
Аналітики RSA відзначають, що зв’язок між старанною працею і справедливою винагородою давно порушився. Зміна системи соцгарантій і підвищення рівня зайнятості вже не змінять ситуацію. «Багато сімей в найближчі 10 років можуть опинитися в кризовій ситуації, спричиненій автоматизацією, Брекзітом і населенням, що старіє», – цитує представника RSA Ентоні Пейнтера Huffington Post.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас