Данилюк звернувся до суду з позовом до ДФС через перевірки та вимогу сплати податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк звернувся до суду з позовом до ДФС через перевірки та вимогу сплати податки

Казна та Політика
241
Міністр фінансів України Олександр Данилюк звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з позовом до головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в Києві.
Згідно з повідомленням на сайті адмінсуду, міністр фінансів просить суд визнати протиправним та скасувати наказ ГУ ДФС в Києві про проведення його документальної позапланової невиїзної перевірки, а також про перенесення терміну проведення розпочатої перевірки.
Крім того, О. Данилюк просить скасувати низку податкових повідомлень-рішень.
Судове засідання заплановано на 5 квітня.
Раніше адвокат О. Данилюка Віталій Наум повідомляв про намір міністра оскаржити в суді вимоги ДФС про сплату 5517 тис. грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).
Своїм рішенням від 2 лютого 2018 року ДФС скасувала нарахування ПДФО в розмірі близько 95 тис. грн., тоді як нарахування основної суми зазначеного податку в розмірі 517 тис. грн відомство залишило без змін.
Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва 18 липня 2017 року прийняв ухвалу про призначення ДФС позапланової документальної перевірки О. Данилюка з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період з 1998-го по 2016 роки. Документ був прийнятий за клопотанням прокурора департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури у зв’язку з депутатським зверненням в рамках кримінального провадження, відкритого за ініціативою народного депутата.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас