Morgan Stanley і Merrill Lynch очікують відкриття доступу до ОВДП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Morgan Stanley і Merrill Lynch очікують відкриття доступу до ОВДП

Фондовий ринок
986
Вихід міжнародного розрахункового депозитарію Clearstream на український ринок державних облігацій (ОВДП) може відбутися в найближчі місяці, повідомляється в оглядах інвестиційних банків Morgan Stanley і Merrill Lynch.
“Купівля тримісячних держоблігацій в нацвалюті нам здається такою, що заслуговує на увагу, враховуючи жорстку монетарну політику центробанку, очікуване відкриття найближчими місяцями доступу на ринок через Clearstream, сприятливу кон’юнктуру для нацвалюти, а також баланс рахунку поточних операцій”, – зазначили аналітики Morgan Stanley після нещодавнього візиту в Київ.
“Майже всі інвестори, які мають доступ на ринок України, пильно стежать за прогресом у виході Clearstream на внутрішній ринок, який очікується в кінці другого кварталу 2018 року. Такий вихід розглядається як драйвер для нових вкладень, що, в свою чергу, може послужити імпульсом для нової фази ревальвації гривні”, – повідомляється в огляді Merrill Lynch.
Експерти Merrill Lynch при цьому відзначають, що обмеженний доступ до ОВДП є основною перешкодою для зовнішніх інвесторів.
“У пошуку високих доходностей ринок звертає увагу на пограничні ринки (frontier markets), де, як і раніше, переважають двозначні ставки. Відповідно, ми проявили надзвичайно великий інтерес до гривні… Жорстка монетарна політика центробанку, мабуть, є основним фактором, що підтримує цей інтерес: облікова ставка нещодавно була підвищена до 16%, і деякі інвестори не відкидають її подальшого підвищення на тлі можливого зростання інфляційних ризиків і/або проблем у співпраці з Міжнародним валютним фондом”, – повідомляється огляді Merrill Lynch.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас