ТОП-7 біткойн-мільйонерів Одеси (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-7 біткойн-мільйонерів Одеси (інфографіка)

Казна та Політика
5512
Незважаючи на падіння курсу, криптовалюта не втрачає популярності. Причому, судячи з електронних декларацій, “цифровим капіталом” можуть похвалитися не тільки одеські політики, а й співробітники різних служб.
“Сегодня” склала топ-7 криптовалютних магнатів (див. інфографіку) і з’ясувала, на що можна витратити віртуальні гроші.
Найбільше власників криптокапіталу серед депутатів облради, а також народних обранців Південної Пальміри. Причому деякі з декларантів вказують у звіті не тільки свої койни (популярне нині скорочення від слова біткойни), але і членів сім’ї. Так, депутат облради Руслан Табунщик, крім своїх “койнів”, вказав у декларації ще 500, що належать дружині. До слова, ці новомодні віртуальні гроші також задекларували співробітники ДФС, Одеської залізниці та теруправління юстиції.
Як розповіла нам голова фракції “Самопоміч” в міськраді Анна Позднякова, вона придбала біткойни ще в 2014-му (в її декларації 98,874 біткойна, що за нинішнім курсом становить близько $840 тис.). “Це була новинка, новий фінансовий інструмент, і я як економіст не могла пройти повз”, – зізнається Позднякова, вважаючи, що за електронними валютами майбутнє.
ТОП-7 біткойн-мільйонерів Одеси (інфографіка)
Такої ж думки дотримується і депутат Дмитро Пеструєв. “Якихось сто років тому наші прабабусі розраховувалися металевими монетами і дивилися з недовірою на перші надруковані рублі. Досі є люди, які пам’ятають, як платили мідяками, але все йде вперед”, – розповів “Сегодня” Пеструєв, порівнявши свою інвестицію в біткойни з перемогою в лотереї. Депутат запевняє, що готовий навіть заплатити податки з операцій, коли з’явиться відповідна система.
Експерти пояснюють: поки держава не може оподатковувати операції з криптовалютою. “Вона визнається товаром, і, здійснюючи покупку за біткойни, я один товар міняю на інший, відбувається бартер. А бартерні операції не обкладаються прибутковим податком”, – пояснив нам керівник Української національної блокчейн асоціації Віктор Тетов, підкресливши, що поки мало хто з юристів береться оформляти подібні угоди.
Втім, незабаром ситуація може змінитися. “Цей ринок виникав як конфіденційний, але зараз динаміка зростання така, що держава не може залишатися осторонь і не контролювати процеси. Швидше за все, будуть зміни в податковому і фінансовому законодавстві, спрямовані на контроль всіх операцій з криптоактивами”, – вважає юрист Руслан Чернолуцький.
Тим часом підприємливі одесити вже готові використовувати криптовалюту в процесі купівлі-продажу нерухомості. Так, судячи з оголошень в мережі, за 41 біткойн можна купити виробничий цех на Молдаванці, а майже за 100 – двоповерховий будинок біля моря в передмісті.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас