Екс-керівника Дельта Банку оголошено в розшук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-керівника Дельта Банку оголошено в розшук

Фондовий ринок
1863
Одного з колишніх керівників Дельта Банку, якого підозрюють у розтраті на суму понад 1 млрд 118 млн грн, оголосили в розшук. Про це повідомив спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.
Він не назвав ім’я банкіра, але повідомив, що суд заарештував майно, “набуте злочинним шляхом”. 13 лютого ця рішення можуть оскаржити представники осіб, на яких воно було зареєстровано.
“З метою забезпечення відшкодування заподіяної злочином шкоди, в ході досудового розслідування за клопотанням прокурора накладено арешт на рухоме і нерухоме майно, яке відповідно до отриманих відомостей в сукупності підстав є майном, придбаним злочинним шляхом або отриманим за рахунок доходів від здійснення злочину”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.
При цьому ім’я банкіра не називається.
Лисенко розповів, що ГПУ до цього клопотала про відвід судді, який скасував дозвіл на затримання підозрюваного, але невдало.
Як повідомлялося, тимчасова адміністрація в Дельта Банку була введена в березні 2015 року. Частина вкладів була заморожена через “дроблення” великих вкладів на більш дрібні суми напередодні введення в банку тимчасової адміністрації. Було “заморожено” 3,1 млрд грн, які були на рахунках 18 тис. вкладників. У жовтні Нацбанк ліквідував фінансову установу.
У травні 2015 року ГПУ відкрила провадження проти посадових осіб банку. У жовтні Національний банк України ліквідував фінустанову.
Нагадаємо, в лютому 2017 року ГПУ повідомила про підозру в розкраданні 1,7 млрд грн екс-главі ради правління “Дельта Банку” Олені Поповій та трьом іншим особам. Генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що “всі аферисти втекли за кордон”, але пообіцяв “рано чи пізно їх зловити”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас