Coinbase: Visa і Mastercard ускладнили покупку біткоінів та інших криптовалют (доповнено) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Coinbase: Visa і Mastercard ускладнили покупку біткоінів та інших криптовалют (доповнено)

Фінтех і Картки
1220
Visa і Mastercard ввели комісію в розмірі 5% на купівлю криптовалюти за дебетовою або кредитною карткою, прирівнявши такі операції до зняття готівки. Про нові правила повідомила біржа Coinbase.
Крім того, сама біржа знімає при таких операціях 4%. Таким чином, інвестор втрачає майже 10% суми.
Крім того, операції з купівлі криптовалюти не підпадають під безвідсотковий пільговий період по кредитній картці. Клієнти Visa і Mastercard також можуть зробити покупку з більш низькою комісією через банківський переказ, але це займає кілька днів.
Аналітики вважають, що подібні зміни можуть торкнутися криптовалютних операцій і через інші біржі.
Проте, як повідомили Finance.ua у компанії Visa, дозволено використання дебетових, кредитних і передплачених карт Visa для покупки криптовалют за умови, що такі транзакції відповідають чинному законодавству країни як продавця криптовалюти, так і її покупця.
“При цьому, банки-емітенти приймають рішення про авторизацію таких транзакцій і встановлюють розмір комісії для власника картки, якщо така комісія передбачена. Банки-еквайєри і торгово-сервісні підприємства несуть відповідальність за те, щоб при формуванні транзакцій по карткам Visa кожна транзакція отримувала коректний код в рамках платіжної системи Visa, завдяки чому банки-емітенти можуть розраховувати на точність і послідовність отриманих транзакційних даних при прийнятті рішень про схвалення або відхилення авторизаційних запитів”, – йдеться у повідомленні прес-служби Visa.
Що ж стосується політики Visa щодо правил формування транзакцій, то вона залишилась незмінною, зазначили у компанії.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас