Китай має намір легалізувати робомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай має намір легалізувати робомобілі

Технології&Авто
248
Міністерство транспорту КНР готує перші правила регулювання для робомобілів. Багато китайських компаній вже тестують безпілотні автомобілі на дорогах загального користування, але при цьому в країні досі немає законів в цій галузі. Водночас в Америці законодавство для робомобілів вже ввели більше 24 штатів. Експерти вважають, що Китай введе максимально ліберальні закони, щоб не відстати від США.
Китай вважається найбільшим світовим виробником автомобілів, а число компаній, що розробляють безпілотні авто, зростає в країні з кожним роком. Однак в КНР досі немає законів, що регулюють правила експлуатації робомобілів. «Ми будуємо тестові майданчики і працюємо над рекомендаціями для випробувань безпілотних машин на дорогах загального користування», – розповів міністр транспорту КНР Лі Сяопен в інтерв’ю телеканалу China Central Television.
Випробування безпілотних автомобілів на китайських дорогах вже проводяться, але поки в обмеженому масштабі. Так, в кінці минулого року в Пекіні виробникам робомобілів дозволили тестувати їхні розробки на громадських трасах за попередньою домовленістю. До цього влада забороняла будь-які експерименти з безпілотними автомобілями в міському середовищі.
Цього року вже дві китайські компанії – Pony.ai і JingChi – почали проводити випробування робомобілів. При цьому в минулому році і Pony.ai, і JingChi перемістили свої головні офіси з Кремнієвої долини в китайський Гуанчжоу. До грудня обидві компанії мають намір запустити сервіси роботаксі в Китаї.
Впровадження технологій в Китаї часто починається пізніше, але відбувається швидше, ніж в інших країнах. Так, наприклад, за кілька років країна стала одним зі світових лідерів за обсягом безготівкових платежів. У випадку з робомобілями Китай теж має шанс вирватися вперед. В інтерв’ю South China Morning Post, аналітик консалтингової компанії TrendForce Іветт Лін зазначила, що влада, швидше за все, не буде встановлювати жорстких обмежень на випробування робомобілів. В результаті інші китайські стартапи, які базуються за кордоном, повернуться назад на батьківщину, вважає Лін.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас