Китай обладнає підводні човни штучним інтелектом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай обладнає підводні човни штучним інтелектом

Технології&Авто
288
Китай працює над оновленням старих комп’ютерних систем на атомних підводних човнах за допомогою ШІ. Оснащення підводних човнів штучним інтелектом має допомогти командирам діяти ефективно в умовах стресу, вивівши військові технології на новий рівень, пише South China Morning Post.
Китайський уряд прийняв рішення про оновлення старих комп’ютерів на підводних човнах на нові, з вбудованим ШІ. Головним завданням ШІ-помічників буде корекція рішень командирів, прийнятих в умовах стресу.
Досі всі аналітичні функції підводного човна, включаючи інтерпретацію сигналів, зібраних ехолокаторами, проводилися виключно людьми, без участі комп’ютерів. Однак, коли від 100 до 300 осіб екіпажу змушені перебувати в замкнутому просторі глибоко під водою протягом декількох місяців, підвищення рівня стресу може позначитися на їх здатності аналізувати і приймати рішення.
ШІ-система покликана знизити психологічне навантаження на командира субмарини і екіпажу. За словами джерела видання, яке побажало залишитися анонімним, під час тестування ШІ-помічник зміг розпізнати загрози з боку противника швидше і точніше, ніж люди. Штучний інтелект також допомагав командирам оцінити ризики і переваги деяких бойових маневрів, а іноді навіть пропонував свій варіант, який не розглядався капітаном судна. Крім того, ШІ повідомляв про те, як океанська сіль і температура води можуть впливати на точність гідролокаційних систем.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас