"Газпром" порахував економічний ефект від "Північного потоку-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" порахував економічний ефект від "Північного потоку-2"

Енергетика
1077
Економічний ефект від проекту “Північний потік 2” на вільний грошовий потік і EBITDA “Газпрому” від повної консолідації і більш низьких транспортних витрат може істотно перевищити $1 млрд на рік, заявив заступник голови правління концерну Андрій Круглов на зустрічі з інвесторами в Нью-Йорку.
Аналогічний ефект, але меншого масштабу, російський монополіст очікує отримати від проекту “Турецький потік”.
Круглов нагадав, що вартість транспортування тих же обсягів газу через Україну становить понад $1,5 млрд на рік.
Він пояснив, що в умовах повної консолідації трубопровідного проекту у звітності “Газпрому” у витратних статтях звітності буде відображатися не повний тариф, що стягується, а тільки набагато більш низькі операційні витрати. Інвестиційна компонента у складі тарифу заміниться на негрошову статтю витрат – амортизацію.
“З точки зору формування показників EBITDA і вільного грошового потоку інвестиційна компонента дорівнюватиме нулю. Компонента, що забезпечує формування прибутку, дорівнюватиме нулю. Різниця в повному обсязі піде на збільшення ключових фінансових показників і грошового потоку “Газпрому”, – пояснив Круглов.

Довідка Finance.ua

  • У грудні 2017 року “Північний потік-2” отримав перший частковий дозвіл в Німеччині.
  • Згідно з розрахунками експертів аналітичного центру REKK, сценарій постачання газу по “Північному потоку-2” може призвести до збільшення розриву між цінами на газ у Західній і Східній Європі до 2020 року.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас